
Tutta Rolfs köttbullar är lika fantastiska som Tutta själv är en fabulös person. Vi bjäds på dessa smakrika frikadeller under en julmatshelg på Nynäs slott förra året.
-ca 1,7 kg nötfärs
-0,3 kg fläskfärs
-6 dl rivet vitt matbröd,
-1 liter vispgrädde
-4 gula lökar -finhackade
-6 ägg
-smör att steka i
Smaka av med:
-salt och peppar
-dijonsenap
-en skvätt oxfond
-en skvätt ansjovisspad (jag använde en skvätt hummerfond istället)
-en skvätt cognac (jag bytte detta mot vitt vin)
-ev. lite mald kryddnejlika.
lägg det rivna brödet att dra i grädden.
fräs den hackade löken mjuk.
blanda färsen med löken, bröd/grädde och ägg.
rör i kryddor o dyligt och smaka av. Rör till en slät och smidig smet, tillsätt vatten om det behövs.
Trilla och stek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar