lördag 26 september 2009

Små fina köttfärsanrättningar

Feta, pinje, muskot och kaneldoftande köttbullar i potent röd sås

400g lammfärs
40g fetaost
rostade pinjenötter
ett ägg
en näve uppblött bröd, coucou, kokt bulgur eller något annat
en näve hackad persilja
muskotnöt
kanel
salt
peppar

Tomatsås:
En burk krossad tomat
En kruka basilika
En nypa chilliflagor
2 vitlöksklyftor
Socker
Vinäger
Salt
Peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 20oc och släng ner lite olja i en stekpanna på hög värme. Pressa i vilöken, när den börjar dofta häller du på tomatkrosset, vinäger, socker, chilli och låter såsen reduceras tills den är trevligt tjock.

Blanda ihop köttfärssmeten och forma till små avlånga köttbullar vilket är betydligt enklare än att trilla dem till små klot. Lägg i en form.

Sätt på fläkten, öppna fönstret och förberd ett fat med hushållspapper i några lager. Häll ner olja i en stekpanna, ca 5 cm och hetta upp. Stek köttbullarna tills de fått fin färg, ta upp och låt flottet rinna av på hushållspappret.

Arrangera de små bullarna på ett ugnsfast fat och låt de stekas klar i ugnen, När de är klara häller du på såsen och springklar över basilikablad, pepprar och saltar lite extra. Servera varma elelr ljumna,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar