söndag 25 juli 2010

Kyckling med yoghurt och tomat


-En turkist rätt som finns på många av restaurangerna nära mitt hus och jag beställer alltid in den när jag äter ute.

2 pitabröd
4 kycklingfiléer (gärna lårfiléer som inte blir torra lika lätt som bröstfilé)
Salt
Peppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 krm chilipeppar
1 burk tomatkross
2 tsk socker
1 knippe bladpersilja
1 tsk olivolja
500g tjock yoghurt
1 msk smör

Gör först en tomatsås genom att:

Hacka löken och fräs tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och chilipeppar. Tillsätt tomat, salt, peppar och socker. Låt puttra i 10 minuter.

Sätt ugnen på 250c.
Lägg in pitabröden medan ugnen värms upp och ta ut dom då de blivit krispiga. Bryt dom och lägg i en ugnsfast form.

Skär sedan kycklingfiléerna i bitar och grilla i ugn tills dom är genomstekta.

Häll tomatsåsen över pitabröden
Hacka persiljan och strö over tomattäcket.
Arrangera kycklingbitarna och bred slutligen yoghurten över hela baletten.
Sätt tillbaka i ugnen och låt det puttra på ca 7 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar