onsdag 28 juli 2010

Tutta Rolfs frikadeller


Tutta Rolfs köttbullar är lika fantastiska som Tutta själv är en fabulös person. Vi bjäds på dessa smakrika frikadeller under en julmatshelg på Nynäs slott förra året.

-ca 1,7 kg nötfärs
-0,3 kg fläskfärs
-6 dl rivet vitt matbröd,
-1 liter vispgrädde
-4 gula lökar -finhackade
-6 ägg
-smör att steka i

Smaka av med:

-salt och peppar
-dijonsenap
-en skvätt oxfond
-en skvätt ansjovisspad (jag använde en skvätt hummerfond istället)
-en skvätt cognac (jag bytte detta mot vitt vin)
-ev. lite mald kryddnejlika.

lägg det rivna brödet att dra i grädden.
fräs den hackade löken mjuk.
blanda färsen med löken, bröd/grädde och ägg.
rör i kryddor o dyligt och smaka av. Rör till en slät och smidig smet, tillsätt vatten om det behövs.
Trilla och stek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar